Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, Opel a oferit ministrului Attila Korodi un Ampera. Modelul electric va fi folosit de reprezentanţii Ministerului Mediului, potrivit Automarket.

Opel caută să promoveze actualul Ampera cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului. Motiv pentru care a decis să ofere Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice un exemplar Ampera pentru utilizare gratuită. Modelul promite încărcare casnică de la orice priză, fără necesitatea utilizării unei infrastructuri dedicate.

Cheile noului Ampera au fost înmânate Ministrului Mediului Attila Korodi în cadrul unui eveniment desfăşurat cu ocazia inaugurării Centrului de Observare a Parcului Natural Văcăreşti şi în prezenţa primului-ministru Victor Ponta.

Attila Korodi a urcat la volanul noului Ampera şi s-a declarat încântat de modelul german: „Este o propunere fără compromis pentru pasionaţii automobilului, cu reale beneficii în ceea ce priveşte mediul şi nu pot să nu remarc că înăuntru este linişte”.

Opel Ampera foloseşte un motor electric de 150 de cai putere şi 370 de Nm livraţi instant. Modelul beneficiază şi de un motor de 1.4 litri, folosit pe post de generator pentru a încărca bateria litiu-ion. Autonomia electrică se apropie de 80 de kilometri, în vreme ce un plin de benzină poate extinde călătoria cu până la 500 de kilometri. Opel Ampera costă 39.900 de euro cu TVA pe piaţa din România.

Sursa: Automarket