Mult-aşteptata a doua generaţie a lui Volvo XC90 va fi prezentată în această vară treptat, din interior spre exterior, scrie Automarket.

Constructorul suedez se pregăteşte în acest an de lansarea noii generaţii a celui mai mare SUV al său.

În interiorul noului XC90 apare un bord nou şi inedit pentru Volvo, cu un display imens în zona centrală, asemănător cu un iPad. Celebra „consolă plutitoare“ de pe modelele actuale dispare complet din peisaj, aceasta fiind înlocuită cu o planşă de bord elegantă şi curată, inspirată - spun cei de la Volvo - de elementele naturale, de tradiţia şi de ritmul vieţii din Suedia, ţara de origine a constructorului scandinav. „Cel mai spectaculos element este noul touchscreen de forma unei tablete care formează inima unui sistem de control complet schimbat“, explică Thomas Ingenlath, designerul-şef al mărcii Volvo.

De fapt, termenul „curat“ este unul care caracterizează întreg interiorul noului model: tableta care ia locul display-ului central actual face ca butoanele şi comenzile să devină inutile şi, deci, să dispară din peisaj. La capitolul materiale, noul XC90 se evidenţiază prin prezenţa „clasicelor“ lemn şi piele şi este subliniat de apariţia cristalului în zone interesante. De exemplu, levierul cutiei de viteze este sculptat în cristal de specialiştii suedezi de la Orrefors, acelaşi material regăsindu-se pe butonul de pornire/oprire a motorului şi pe cel de volum.

„Noua arhitectură interioară prezentată de a doua generaţie XC90 este pură şi curată, reuşind în acelaşi timp să radieze încrederea sofisticată şi formalitatea pe care le aşteaptă clienţii SUV-urilor“, spune Peter Martens, senior vicepreşedinte al biroului de Cercetare şi Dezvoltare Volvo Cars. 

Noul Volvo XC90 va fi primul model dezvoltat pe o nouă platformă dezvoltată 100% independent de Volvo. Aceasta se numeşte oficial Scalable Product Architecture (SPA) şi, spun cei de la Volvo, îmbunătăţeşte maşinile dezvoltate pe baza sa la toate capitolele: posibilităţi de design, adoptarea tehnologiei de ultimă oră, implementarea ultimelor elemente de siguranţă şi mult mai mult spaţiu interior.

Dezvelirea noii generaţii Volvo XC90 va continua în următoarele luni treptat. Astfel, până la prezentarea oficială a fotografiilor exterioare, care va avea loc în luna august, vor fi publicate   treptat datelii şi imagini referitoare la pachetul elementelor de siguranţă, de care va dispune noul XC90 (iulie-august) şi tehnologiile de la bordul maşinii (pe tot parcursul verii).

 

Sursa: Automarket.ro