BMW „Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseşte tehnologii de avangardă şi un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA, scrie informatiiauto.ro.

Odată cu debutul BMW i3 şi BMW i8, portofoliul de modele al mărcii include primele automobile premium construite special pentru condusul cu emisii zero.

Cu ocazia prezentării internaţionale de presă a noului BMW i8, pregătit pentru debutul pe pieţe selectate deja din luna iulie a acestui an, compania merge un pas mai departe şi prezintă un concept inovativ de utilizare a energiilor regenerabile.

„Solar carport” este un concept de garaj echipat cu panouri solare care foloseşte tehnologii de avangardă şi un design inovativ marca BMW Group DesginworkUSA pentru o soluţie premium care completează perfect gama de modele BMW i.

DesignworkUSA a folosit ca inspiraţie limbajul de design BMW i în construcţia acestui concept şi în selecţia materialelor şi culorilor, totul stând sub semnul ideii de dezvoltare durabilă. Alături de fibra de carbon, principalul material folosit este bambusul. Datorită creşterii rapide, acesta este considerat un material important în dezvoltarea durabilă. Pentru generarea de electricitate sunt utilizate module solare de înaltă calitate, sticlă-pe-sticlă. Acestea oferă transparenţă, sunt foarte rezistente şi au un randament energetic crescut. Pentru panourile utilizate în Europa se oferă o garanţie de 30 de ani.