Nissan testează un nou tip de vopsea care nu permite murdărirea maşinii. Stratul protector face imposibilă depunerea de apă, noroi sau praf, scrie Automarket.

După ce a introdus în lista de opţionale a modelelor Infiniti vopseaua care poate acoperi zgârieturile minore, Nissan lucrează la o nouă inovaţie în materie de protecţie a caroseriei. Este vorba despre o vopsea aflată încă în fază de testare, capabilă să ţină departe noroiul, praful şi ploaia.

Anunţul a fost făcut oficial de constructorul japonez, care susţine că supune unor probe dure stratul de vopsea anti-aderent. Japonezii lucrează la compoziţia vopselei în cadrul Centrului lor European de Testare, unde actualul Note serveşte drept cobai. Modelul de segment B este supus unor încercări similare traficului real, simulându-se astfel capacitatea de rezistenţă la murdărire.

Botezată Ultra-Ever Dry, învelişul acţionează prin crearea unui strat protector de aer între vopsea şi mediul înconjurător. Nissan susţine că această soluţie nu permite depunerea apei şi a noroiului pe suprafaţa maşinii.

Geraldine Ingham, managerul diviziei de marketing Nissan, a declarat: „Note a fost creat pentru a-şi feri pasagerii de disconfort. Inginerii Nissan lucrează constant la noi soluţii care să uşureze viaţa familiilor şi să rezolve probleme cotidiene. Această vopsea rezistentă la murdărire reprezintă o dovadă a cercetărilor tehnologice pe care Nissan le desfăşoară“.

Aşteptăm şi caroseria care nu se îndoaie la tamponări.