Francezii de la Citroën au prezentat la Salonul Auto Beijing 2014 conceptul unui nou crossover, denumit C-XR, care previzionează un nou model de serie, scrie Promotor.

Citroën C-XR este numele conceptului prezentat de producătorul auto francez în cadrul Salonului Auto Beijing, alături de noul DS 6WR.

Prototipul a fost dezvoltat de Citroën împreună cu producătorul chinez Dongfeng Motor Group şi, deşi poartă numele de concept, are la bază modelul de serie Peugeot 2008 şi va deveni, în viitorul apropiat, un model de serie care va fi pus în vânzare în prima fază în China, iar apoi în restul lumii.

La fel ca noul Citroen DS 6WR, C-XR nu are un sistem de tracţiune integrală. În schimb, se bazează pe tracţiunea faţă şi pe sistemul electronic Grip Control pentru a face faţă condiţiilor de drum neprielnice.

Sub capotă, conceptul a primit un propulsor pe benzină THP 160 cuplat la o cutie de viteze automată. Totodată, potrivit constructorului francez, C-XR are un ampatament de 2,65 m, ceea ce înseamnă că oferă spaţiu suficient pentru cei din interior. Rămâne, însă, de văzut dacă va fi chiar aşa, având în vedere că vorbim despre un crossover compact.

 Sursa: Promotor.ro