Grupul Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, va lansa la intervale de timp apropiate două maşini care au toate şansele să se canibalizeze: Passat-ul lor şi noua Skoda Superb, potrivit Economica.net.

Într-un grup care produce o duzină de mărci de maşini, repartizarea lor pe segmentele de public vizate nu este întotdeauna o treabă uşoară. Grupul Volkswagen a anunţat că anul viitor va fi lansată viitoare generaţie a Skoda Superb, a treia din istoria mărcii, iar francezii de la Automobile Magazine se întreabă ce vor prefera consumatorii: noua „familială“ mare a mărcii cehe sau viitoarea generaţie a modelului Passat de la Volkswagen, care va fi lansată în această toamnă la Salonul de la Paris.

Noua Skoda Superb ar trebui să fie ceva mai ieftină decât Passat, dar nu trebuie să ajungă să concureze prea tare maşina germană prin dotări sau echipare.

Viitoarea Skoda Superb, lansată în 2015, va fi construită pe celebra platformă MQB a grupului Volkswagen, aceeaşi pe care va fi asamblat şi viitorul Passat, maşină care va fi arătată publicului în toamna acestui an, la Paris. Ampatamentul ambelor modele va fi mărit iar greutatea va scădea cu circa 100 kg.

Din nou, maşina cehească va fi din nou mai ieftină şi mai spaţioasă decât Passat-ul celor de la Volkswagen. Mai ales în versiunea sa Combi, care ar putea avea şi o banchetă spate culisantă.

Aşadar, în afara de un blazon care se dovedeşte din ce în ce mai scump, ce rămâne pentru Passat, se întreabă francezii, şi tot ei dau şi răspunsul: Marca germană va avea câteva atuuri: versiunea de motorizare hibridă va fi doar pe viitorul Pasat şi nu va ajunge în nici un caz pe modelele Superb mai devreme de câţiva ani. În plus, sistemul de afişare pe parbriz a informaţiilor (un fel de head-up display al celor de la BMW) va fi disponibil doar pe Passat, nu şi pe Superb. La fel şi noul sistem de asistenţă la parcare.

În plus, sistemul multimedia şi protecţia în caz de impact vor fi mai sofisticate la Passat decât la Octavia. Totuşi, şi dotările cu care va veni noua Superb vor fi îmbunătăţite: a treia generaţie va primi mai ales o nouă suspensie, cara va conduce la o îmbunătăţire a confortului.