Volkswagen nu se teme de sancţiunile pe care Uniunea Europeană le va impune Rusiei în urma conflictului din Crimeea. Constructorul german va continua investiţiile sale de aproape un miliard de euro.

Conflictul diplomatic existent între Rusia şi Ucraina afectează şi industria auto. Renault, care deţine o uzină importantă în Rusia s-a arătat îngrijorat de escaladarea conflictului şi crearea unei situaţii de război menită să îi afecteze producţia.

Cei de la Volkswagen nu sunt deloc îngrijoraţi, constructorul german a declarat recent că intenţionează să îşi menţină politica de expansiune pentru cea de a şasea cea mai mare piaţă a sa.

Într-un comunicat oficial, Grupul VAG (Volkswagen Aktiengesellschaft) susţine că sancţiunile pe care Uniunea Europeană se pregăteşte să le aplice Rusiei nu vor afecta asa mult dezvoltarea brandului. „Suntem de părere că nu trebuie să ne reducem activitatea în Rusia din aceste cauze“, a declarat Martin Winterkorn, şeful VAG.

Conglomeratul german are în plan o investiţie de 840 de milioane de euro în Rusia. Scopul acestei infuzii de capital este construirea unei uzine de motoare în localitatea Kaluga, acolo unde mai există deja un amplasament responsabil pentru producţia locală a modelelor Volkswagen şi Skoda.

Motivaţia celui mai mare grup auto de pe Bătrânul Continent are legătură şi cu ambiţiile de vânzări VAG. Dacă anul trecut au livrat 303.000 de maşini, până în 2016 nemţii speră să crească această valoare cu până la 60%, adică până la 500.000 de unităţi pe an.

„Valoarea vânzărilor noastre continuă să arate bine, însă suntem extrem de atenţi la ceea ce se întâmplă acolo. Investiţiile sunt încă în derulare. Nu vom opri uzina noastră de motoare”, a declarat Winterkorn.