TITLURILE ZILEI:
• Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Aplicaţia Messenger Lite, disponibilă oficial şi în România    • Grindeanu: E inadmisibil să existe an de an crize multiple din cauza lipsei vaccinurilor. Situaţia nu poate fi tolerată    • Constanţa: Peste 20 de clădiri aflate în paragină, supraimpozitate cu 300 până la 500 la sută    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 11:23:30

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Creştere accentuată a numărului de maşini cu GPL


21 februarie 2014

citeşte totul despre:
benzina,
cateodata,
continuare,
dezavantaje,
infrastructura,
manual,
motivul,
precedent,
producatori,
rezervoarele,
statiilerating  rating     (180 vizualizări)

Tot mai mulţi şoferi români îşi montează pe maşini instalaţii de gaz, chiar şi în cazul unor motoare cu capacitate mare. Acest lucru este motivat în primul rând de faptul că un litru de gaz costă doar 3 lei, aproape jumătate din preţul benzinei. Instalaţiile GPL prezintă însă şi dezavantaje.

În 2013, numărul românilor care şi-au montat instalaţii de gaz la maşini a fost cu 20% mai mare decât anul precedent, potrivit unui studiu realizat de unul dintre cei mai importanţi producători de instalaţii GPL din România. În general, şoferii care circulă foarte mult sunt primii care fac conversia la GPL, indiferent de clasa socială din care fac parte. Motivul principal îl reprezintă dorinţa de a economisi desigur, dar şi siguranţa şi factorii de mediu sunt luaţi în calcul de către unii dintre ei. În plus în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere a numărului de maşini cu motoare puternice care apelează la sisteme GPL, şoferii acestora fiind şi ei interesaţi să reducă din cheltuielile cu carburantul, spun specialiştii în domeniu.

Preţurile pentru o instalaţie GPL variază de la 2.200 RON pentru o Dacia Logan, până la 8.500 RON pentru un Audi Q7, pe benzină. Diferenţele se fac în funcţie de anumite caracteristici ale maşinii, precum: capacitatea şi puterea motorului, strategia de injecţie şi anumite componente electronice

şoferii ar trebui să aibă întotdeauna şi benzină în rezervor, altfel pompa de benzină se va defecta. Acest lucru se explică prin faptul că, în timpul funcţionării pe GPL, pompa de benzină din rezervor este amorsată şi funcţionează în continuare, iar benzina este întoarsă pe conducta de retur înapoi în rezervor. În cazul în care se doreşte trecerea de la GPL la benzină manual, acest lucru trebuie făcut rapid şi fără ca motorul să îşi schimbe liniaritatea. Din acest motiv, pompa de benzină trebuie să fie tot timpul în funcţiune.

Există şi unele dezavantaje ale montării instalaţiilor: unul ar fi acela că se poate pierde o parte din spaţiul din portbagaj. Pentru rezolvarea acestei probleme au fost introduse rezervoarele toroidale care se montează în locul roţii de rezervă. Un alt inconvenient este acela că nu toate staţiile GPL acceptă si plata cu cardul şi că, deşi sunt suficiente staţii GPL (infrastructura este foarte bună), nu sunt bine semnalizate şi câteodată trec neobservate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online