Renault a confirmat lansarea celei de-a treia generaţie a lui Twingo în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Modelul va trece prin cea mai importantă transformare, adoptând sistemul cu tracţiune spate.

Renault Twingo se va îmbogăţi cu o nouă generaţie, iar debutul va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an. Dezvelirea noului Twingo este programată pe 4 martie 2014, în prima zi de presă a salonului auto. Pentru moment, singurele informaţii despre noul Twingo arată prezenţa unei caroserii cu cinci uşi şi o platformă comună cu cei de la Smart. Noul Twingo se va schimba complet odată cu a treia generaţie, renunţând atât la platforma cu tracţiune faţă, cât şi la caroseria cu trei uşi, în favoarea unei altei soluţii tehnice. La fel ca în cazul gamelor Fiat 500 şi Opel Adam, Renault va oferi numeroase posibilităţi de personalizare pentru noul Twingo.

Noua generaţie a lui Twingo are „un potenţial uriaş“, explica fostul CEO al Renault, Carlos Tavares, la jumătatea anului 2013, spunând că modelul va fi orientat spre clienţii de sex masculin, care vor aprecia noile trăsături ale modelului. Gama Renault Twingo va include şi motoare turbo de cilindree mică, oferite în prezent doar pe anumite pieţe.