Acest model se va alătura modelelor brandurilor rivale precum Bentley, Maserati şi Rolls-Royce. Compania italiană intenţionează să înceapă producţia SUV-ului Urus în decurs de trei ani.

Se pare că italienii au reluat ideea de a construi un SUV premium, după ce în 1993 au mai avut o tentativă în cadrul Salonului Auto de la Detroit cu un concept de SUV de numit LM002, sau popular „Rambo Lambo“. Pe atunci compania din Sant'Agata Bolognese încerca să intre în pe piaţa autovehiculelor militare.

Conceptul Urus a fost prezentat în 2012, când directorul executiv, Stephan Winkelmann a prezis că acest SUV poate aduce peste 3000 de comenzi anual.

Ideea producerii unui SUV de lux nu este nouă şi a fost pusă în practică de tot mai mulţi constructori auto din clasa premium. De exemplu, „colegii“ din grupul Volkswagen, Bentley şi Porsche îşi adaugă deja modele de SUV-uri în gama lor. Porsche va începe vânzarea noului crossover Macan din aprilie, anul acesta. Acest SUV compact se va alătura mai vechiului dar celui mai bine vândut model din cadrul mărcii, SUV-ul Porsche Cayenne.

Maserati, compania din cadrul grupului Fiat, intenţionează să introducă în gama sa şi SUV-ul pentru a ajunge la 50.000 de unităţi vândute în 2015. Modelul va fi introdus în producţie de anul viitor.