Star Transmission, companie deţinută de concernul german Daimler, a inaugurat la Sebeş o unitate de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz. Investiţia pentru hala de producţie cu o suprafaţă de circa 13.000 de metri pătraţi fiind de aproape 40 milioane euro.

Construcţia a fost finalizată în zece luni, iar unitatea include linii moderne de montaj, spaţii pentru birouri, depozitare şi logistică.

„Extinderea capacităţilor de producţie de la Star Transmission sprijină producţia suprasolicitată din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care funcţionează cu acest model de cutie de viteză se bucură de mare succes“, se arată într-un comunicat al filialei producătorului auto german.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

„Nu există diferenţe calitative între o cutie de viteză produsă în Germania şi una produsă în Romania“, a declarat, în comunicat, administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer.

Star Transmission a mai deschis, în iulie, la Sebeş o unitate de producţie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investiţie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Pe de altă parte, Daimler a anunţat în luna aprilie a anului trecut că va investi peste 300 milioane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locală Star Transmission din Sebeş.

Firma Star Assembly, deţinută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru construcţia unei unităţi de producţie de transmisii automate la Sebeş, investiţia totală ridicându-se la circa 238 milioane euro. Proiectul va permite crearea unui număr estimat de 510 noi locuri de muncă, iar acordul de finanţare a fost emis la finele lunii august.

Potrivit reprezentanţilor Star Transmission, proiectul unităţii noi de producţie, parte a investiţiei anunţate de Daimler, va fi derulat prin Star Assembly.

Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are peste 1.000 de angajaţi la capacităţile de producţie din localităţile Cugir şi Sebeş, unde produc componente pentru motoarele şi cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atât pentru modele actuale cât şi pentru modele mai vechi, asigurând disponibilitatea pieselor de schimb.