Producţia motorului de 1,6 litri pe benzină incepe în această săptămână la fabrica AvtoVAZ din Togliatti şi va fi extinsă în curand la un al doilea propulsor, a afirmat Ancelin într-un interviu acordat Reuters. Alianţa Renault-Nissan vrea să crească producţia de piese din Rusia în pregătirea preluării participaţiei majoritare a companiei ruse, care deţine marca Lada. Cu 30% cotă de piaţă, Renault-Nissan încearcă să-şi apere poziţia în Rusia, principalul rival fiind Hyundai-Kia.

Vânzările auto din Rusia au scazut cu 7% în acest an, pe fondul încetinirii creşterii economice ca urmare a scăderii veniturilor din petrol şi gaze. Rubla a scăzut la minimul ultimilor patru ani. Renault anticipează ca piaţa rusă va creşte anul viitor cu 3,5%, după o scădere de 6-7% în 2013, la 2,8 milioane de automobile livrate.

Potenţialul de creştere al pieţei ruse este solid, din moment ce mai mult de jumătate din maşinile aflate în circulaţie sunt vechi de cel putin 10 ani. Ancelin anticipează ca piaţa rusă o va depăşi pe cea germană ca volum în următorii doi ani.