Jaguar a prezentat fotografii şi date tehnice cu noul model F-Type coupe care va fi arătat la Salonul Auto de la Los Angeles. Constructorul britanic oferă trei variante. Varianta R va avea un puternic V-8 de 5 litri şi 550 CP. Acesta va putea atinge 100 km/h în 4 secunde, viteza fiind limitată electronic la 300 km/h. Variantele S şi F au un motor V-6 de 3 litri şi 380 CP şi respectiv 340 CP. Jaguar speră să vândă 5000 de convertibile într-un an. Noul F-Type împrumută stilul şi designul conceptului C-X16 prezentat în 2011.

Maşina este construită în întregime din aluminiu iar un procent de 50% din material provine din metale reciclate. Caroserie este nituită şi lipită în mare parte şi doar puţine elemente sunt sudate. Caroseria laterală este formată dintr-o singură piesă din aluminiu ambutisată. Constructorul motivează folosirea masivă a aluminiului ca o măsură suplimentară de protecţie a pasagerilor.

Noul F-Type va fi vândut la un preţ de start de 67.000 de euro, pe piaţa germană. Pentru piaţa din SUA, preţul modelului va porni de la 65.895 de dolari. Maşina va ajunge pe piaţă din primăvara anului viitor.