Tesla susţine că va lansa la începutul anului 2018 o nouă versiune a sistemului de navigaţie, care va fi la "ani-lumină" distanţă comparativ cu actuala versiune.

Sistemele de navigaţie capătă o importanţă semnificativă în industria auto datorită faptului că viitoarele maşini autonome vor avea nevoie de hărţi precise cu sisteme şi funcţii avansate pentru a se orienta în mod corespunzător şi a identifica corect destinaţiile.

Marile companii de tehnologie au intuit acest potenţial, astfel că Google Maps sau Apple Maps sunt două dintre sisteme oferite în prezent pentru diverşi constructori parteneri.

Pe de altă parte, unii constructori preferă să dezvolte propriile sisteme de navigaţie pentru a avea un control cât mai bun asupra datelor, iar unul dintre cele mai bune exemple este Here Maps, aplicaţia dezvoltată de Nokia şi cumpărată ulterior de BMW, Audi şi Mercedes.

Tesla face de asemenea parte din această categorie, iar constructorul american a anunţat că lucrează la o nouă versiune a propriului sistem de navigaţie. "O schimbare majoră la sistemul de navigaţie vine în prima parte a anului 2018. Va fi la ani-lumină distanţă de actualul sistem, dar îl testam riguros înainte să-l lansăm", a dezvăluit CEO-ul Elon Musk pe reţeaua de socializare Twitter.

Totuşi, este cunoscut faptul că Tesla îşi respectă relativ rar promisiunile, astfel că nu este sigur că lansarea noului sistem de navigaţie va avea loc conform planului anunţat acum.