BMW instalează două staţii de încărcare cu curent alternativ de maxim 11 kW în parcarea subterană a complexului comercial Băneasa Shopping City. Staţiile pot fi utilizate gratuit non-stop.

BMW România a anunţat marţi extinderea proiectului de staţii de încărcare pentru maşini electrice în Bucureşti. Constructorul german instalează încă două staţii de încărcare, iar ambele sunt situate în parcarea subterană a complexului comercial Băneasa Shopping City, amplasat pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti nr. 42D.

Ambele staţii sunt poziţionate pe culoarul dintre cele două ieşiri şi utilizează un conector Type 2 de curent alternativ (AC) cu o putere maximă de încărcare de 11 kW. În plus, clienţii au acces gratuit non-stop la cele două staţii.

Numărul staţiilor de încărcare instalate de BMW România ajunge astfel la 3, după inaugurarea unei staţii de 50 kW în curent continuu (DC) care este amplasată în zona de birouri Băneasa Business and Technology Park.

Potrivit unor date furnizate de BMW, de la lansarea din luna iulie, staţia de 50 kW a fost utilizată pentru 800 de încărcări, cu o medie de 4-5 încărcări pe zi, şi a livrat în total peste 11 MW. Totuşi, 75% dintre încărcări trec de pragul de încărcare de 80% al bateriei.

La nivel european, BMW face parte din proiectul Next-E realizat în colaborare cu Nissan, benzinăriile Mol şi furnizorul de energie electrică E.On care prevede instalarea în România a 40 de staţii de mare putere până la sfârşitul anului 2020.