Noua versiune a Trabantului, popularul automobil produs, în trecut, de Germania de Est, a fost prezentată la Frankfurt. Conceptul dezvelit la salonul auto de un grup de ingineri  în chip de automobil verde, informează AFP. Mai precis, va fi propulsat prin intermediul electricităţii.

Compania producătoare caută, însă, investitori pentru ca maşina să poată intra în producţia de serie. Conceptul prezentat la Frankfurt se numeşte Nt, şi evocă forma simplă a versiunii precedente denumită Trabant Universal P 601. Diferenţa este făcută de motorul electric, de 64 de cai, prin intermedul căruia este apropulsat acum. De asemenea, pe acoperiş sunt montate panouri pentru captarea energiei solare, care vor alimenta unele dispozitive ale maşinii.

Maşina cu patru locuri dispune de acumulatori litiu-ion care se încarcă în aproximativ opt ore şi oferă o autonomie de 160 de kilometri. Viteza maximă a automobilului este de 130 km/h. Totuşi, va fi cam spartană la interior, în sensul că nu vor fi montate gadgeturi ce nu sunt necesare, potrivit unor oficiali ai companiei producătoare, citaţi de AFP. Va fi simplu, solid, uşor şi practic, adică va avea exact calităţile care l-au făcut cunoscut, au spus oficialii de la Trabant.