Noul model Volvo SUV XC60 este disponibil pentru test drive pe piaţa din România, după ce a fost prezentat oficial la nivel internaţional în primăvara acestui an, la Geneva Motor Show.

“Suntem încântaţi să aducem pe piaţa din România noul model Volvo XC60. Lansarea noului model pe piaţa din România reprezintă respectarea promisiunii făcute de marca Volvo către clienţii săi, la nivel global, fie că ne referim la siguranţa pasagerilor sau a celorlalţi participanţi în trafic, cât şi la design-ul elegant şi dotările premium”, a declarat Bogdan Huidan, Director General Forum Auto, Importator Volvo Cars pe plan naţional.

Noul XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generaţie. Funcţia Steer Assist a fost adăugată la sistemul de siguranţă City Safety, un nou sistem de siguranţă numit Oncoming Lane Mitigation utilizează asistenţa la viraje pentru a atenua posibilele coliziuni frontale, în timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) foloseşte acum funcţionalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul de coliziuni la schimbarea benzii de circulaţie.

Noul model Volvo XC60 beneficiază de două motorizări diesel, două motorizări pe benzină şi un motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, toate fiind parte a generaţiei noi de motoare dezvoltate de Volvo. Cei care preferă versiunea diesel vor putea alege dintre motorizările D4 AWD (1.969 cmc, 190 CP şi 400 Nm) şi D5 AWD (1.969cmc, 235 CP şi 480 Nm), în timp ce, pentru cei care doresc motorizarea pe benzină, există versiunile T5 AWD (1.969cmc, 254 CP şi 350 Nm) ŞI T6 AWD (1.969cmc , 320 Cp şi 400 Nm). 

Motorul pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, lider în topul sistemelor de motorizare, oferă performanţă, eficienţă şi nivel scăzut de emisii. Motorul are 407 CP şi asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km în doar 5,3 secunde.

Totodată, noul model pune la dispoziţia clienţilor trei niveluri de echipare, Momentum, R-Design şi Inscription