Motocicliştii şi şoferii de maşini zgomotoase trebuie să fie atenţi. Un proiect de lege este pe masa parlamentarilor şi, dacă intră în vigoare, aceştia vor rămâne fără permis pentru trei luni

Pentru a nu intra sub incidenţa acestei legi, zgomotul pe care îl fac în trafic motocicletele şi maşinile lor nu trebuie să fie mai mare de 80 de decibeli.

Potrivit Ştirile Pro TV, această propunere vine după ce mai mulţi oameni s-au plâns că nu pot să doarmă noaptea din cauza zgomotelor făcute de ambalarea motoarelor.

Specialiştii spun că sunt cazuri în care zgomotul produs de o motocicletă care merge cu 80 de kilometri la oră prin oraş poate fi la fel ca cel scos de un avion care decolează de pe pistă.

Marius Popescu, reprezentantul unei asociaţii de motociclişti, spune că sunt maşini şi motociclete modificate pentru a face mai mult zgomot. „Însă nu toată lumea, şi aici vorbesc din punctul de vedere al motocicliştilor pe care îi cunosc, ci şi pentru a fi auziţi de participanţii la trafic”, a declarat Marius Popescu, pentru Ştirile ProTV.

Potrivit deputatului PMP Valeriu Steriu, dacă intră în vigoare legea, poliţiştii vor avea la ei şi dispozitive cu ajutorul cărora vor proba dacă zgomotul nu depăşeşte limita legală de zgomot.

„Sonometrul e un radar de zgomot, în momentul în care depăşeşte o limită decentă să poată să fie identificat cel care a depăşit limita şi sancţionat”, a declarat deputatul PMP Valeriu Steriu.

Acest proiect legislativ va ajunge în dezbatere parlamentară în această toamnă.