Camerele auto sau camerele video de bord sunt camere mici, cu costuri mici de întreţinere, care sunt tot mai populare printre şoferii din toată lumea.

Conducătorii de automobile aleg să instaleze camere video de bord pentru a se proteja în cazul unui accident. O cameră auto oferă linişte sufletească şoferilor în cazul în care aceştia sunt implicaţi într-un incident pe şosea, ei având dovada video a faptelor petrecute.

Aceste ”cutii negre” ale automobilelor pot fi foarte valoroase în special pentru oferirea de dovezi irefutabile a desfăşurării evenimentelor. Instalarea unei camere video de bord vă poate scuti de multe bătăi de cap cu asigurătorii, dovedindu-se, de multe ori, o investiţie foarte inteligentă.

Cu ajutorul unei camere video vă puteţi apăra de şoferii violenţi, pe care îi puteţi raporta autorităţilor.

Majoritatea camerelor de bord înregistrează în Full HD şi au vedere pe timp de noapte. Puteţi opta pentru o cameră cu unghi de vizualizare mare, de aproape 180 de grade. Camerele video auto dispun şi de alte funcţii foarte utile pentru un şofer, cum ar fi detector de mişcare, senzor G, înregistrare ciclică şi monitorizare a parcării.

O maşină care este dotată cu cameră video este în siguranţă în parcare. Chiar dacă automobilul este avariat, veţi putea să identificaţi rapid vinovatul.

Avantajele camerelor de supraveghere fixe

Camerele video sunt foarte utile şi în protejarea locuinţelor. Printre cele mai populare modele sunt camerele de supraveghere ip.

Acest tip este uşor de accesat cu ajutorul internetului de pe un smartphone sau laptop. Camerele transmit în timp real, iar preţul lor este foarte avantajos.

Supravegherea video este o tactică de securitate excelentă pentru orice fel de proprietate, inclusiv pentru casa dumneavoastră. Este o cale simplă de a vă ţine locuinţa sub observaţie chiar şi când nu sunteţi acasă.

Companiile de asigurări consideră că o locuinţă supravegheată video este mai sigură, iar costurile pe care le veţi avea cu asigurarea vor fi mai mici.

Mai mult, camerele fixe de supraveghere sunt foarte uşor de folosit, iar dacă aveţi animale de companie pe care le-aţi lăsat acasă, un sistem de supraveghere vă poate ajuta să le supravegheaţi şi de la distanţă.