Designul modern şi sportiv, interiorul curat şi spaţios şi sistemele de asistenţă sunt principalele atuuri ale noului Nissan Micra, model comercializat din acest an şi pe piaţa din

România.Asamblat la uzina franceză din Flins, ca şi colegul său de Alianţă, Renault Clio, noul Nissan Micra este, fără doar şi poate, unul dintre cele mai atractive modele din segmentul B al pieţei europene. De altfel, chiar şeful Alianţei Renault – Nissan, Carlos Ghosn, anunţa în momentul prezentării mondiale de la expoziţia auto pariziană că „a  cincea generaţie Micra este revoluţionară şi va ridica standardele şi asteptarile clienţilor cu privire la ceea ce poate şi ar trebui să ofere un hatchback”. Liniile puternice, unghiurile ascuţite şi partea frontală agresivă deosebesc radical micul Micra de rivalii săi din segment, în majoritatea lor mult mai „liniştiţi” din acest punct de vedere.

Surprinşi fără îndoială de exterior, clienţii tradiţionali ai Nissan Micra pot avea o revelaţie şi la intrarea în habitaclu. Graţie majorării lungimii cu nu mai puţin de 174 mm şi a lăţimii cu 78 mm, noua variantă asigură un spaţiu interior suplimentar binevenit pentru orice vehicul din clasa mică (B). Apoi, bordul simplu, curat, dominat de ecranul de 7 inci, amplasat central, care permite accesul la sistemele audio şi de navigaţie, telefonul mobil, aplicaţiile online sau asistenţa vocală Siri via Apple CarPlay are un impact vizual pozitiv. La nivel tehnologic, noul Nissan Micra ţinteşte către vehiculele din segmentele superioare având în dotare, în funcţie de echipare, Lane Departure Prevention - prezent incă de versiunea de bază, sistemul de frânare de urgenţă cu funcţie de recunoaştere a pietonilor - o premieră pentru vehiculele Nissan din Europa, Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist şi Blind Spot Warning. În plus, sistemul de sonorizare Bose Personal, cu şase incinte acustice, include două boxe înglobate în tetiera scaunului pentru şofer.