Pe lângă autonomie, maşinile electrice se mai confruntă şi cu timpul prea mare necesar pentru încărcarea bateriilor. Henrik Fisker, directorul companiei Fisker, anunţă că a realizat un prototip al unei maşini electrice care se încarcă chiar mai repede decât un telefon.

Este vorba despre eMotion, care va costa în jur de 129.00 de dolari la precomandă şi va fi produsă începând cu 2019.

Această maşină electrică ar urma să aibă o autonomie de aproximativ 650 de kilometri şi o viteză maximă de 260 de kilometri pe oră. Pentru a a parcurge o distanţă de 100 de kilometri ar fi nevoie de un timp de încărcare de 9 minute.

„EMotion va fi echipat cu un hardware care să permită conducerea complet autonomă atunci când este aprobată şi lansată de un furnizor de parteneriat care urmează să fie anunţat în curând.

Interiorul va accentua confortul final şi interfaţa cu utilizatorul atât pe scaunele din faţă, cât şi pe cele din spate, iar toate scaunele vor avea acces la ecrane şi caracteristici infotainment”, anunţă reprezentanţii Fisker, potrivit Digi24.ro.

În acest moment, modelul Tesla S are o autonomie de 300 de kilometri, iar bateriile se încarcă în aproximativ o oră, însă la o staţie specială, dezvoltată de compania americană.

Prima de 10.000 de euro promisă de Ministerul Mediului pentru achiziţia unui automobil electric, prin programul Rabla, a determinat deja înregistrarea a peste 100 de comenzi pe piaţa locală, cele mai multe fiind modele Mercedes-Benz şi BMW.

Primăriile marilor oraşe, dar şi lanţurile de benzinării ar putea fi obligate să amenajeze puncte de încărcare pentru maşinile electrice. Cel puţin asta îşi doresc mai mulţi deputaţi PNL, care au şi iniţiat un proiect de lege.

Ei spun că statul român le oferă facilităţi celor care doresc să-şi cumpere maşini electrice, dar infrastructura necesară alimentării lipseşte. Dacă proiectul devine lege, în fiecare benzinărie mai mare ar trebui să apară cel putin două puncte de încărcare rapidă.