Sute de maşini au fost găsite în trafic cu probleme tehnice, iar 11 autovehicule ale căror sisteme de frânare şi direcţie erau defecte şi puteau produce accidente au fost retrase din circulaţie, şoferii acestora rămânând şi fără permise de conducere.

Poliţiştii de la Direcţia Rutieră au controlat în trafic, în 9 mai, împreună cu specialişti de la Registrul Auto Român, 6.608 autovehicule şi au dat 3.689 de amenzi şi avertismente şoferilor care circulau cu maşini ce aveau defecţiuni tehnice sau care au fost prinşi încălcând regulile de circulaţie.

Dintre cele aproape 3.700 de sancţiuni contravenţionale, patru au fost date pentru defecţiuni ale sistemul de frânare, şapte pentru defecţiuni ale mecanismului de direcţie, 111 pentru defecţiuni ale sistemului de rulare, 358 pentru defecţiuni ale instalaţiilor de iluminare şi semnalizare, 71 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 410 pentru alte defecţiuni tehnice, 91 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, 11 pentru folosirea luminilor de ceaţă utilizate în alte condiţii decât pe timp de ceaţă şi 2.514 pentru alte încălcări ale normelor rutiere, a anunţat, sâmbătă, Poliţia Română.

Poliţiştii au retras şi 434 de certificate de înmatriculare ale maşinilor găsite la control cu defecţiuni tehnice, dintre care 393 erau autovehicule înmatriculate în România, 26 înmatriculate în alte state şi 15 erau taximetre.

Unsprezece maşini au fost retrase din circulaţie pentru defecţiunile tehnice majore, din cauza cărora se puteau produce accidente, iar şoferii acestora au rămas fără permise de conducere.

În timpul controalelor au fost constatate şi 31 de infracţiuni, dintre care 23 de circulaţie.

La acţiune au participat 780 poliţişti rutieri şi 90 de specialişti de la Registrul Auto Român, care au avut 45 de autolaboratoare de control tehnic, a precizat Poliţia Română.