V-ati hotarat sa va vindeti masina, ati pus anunt sau ati mers cu ea in targ si, dupa mai multe vizionari, iata ca aveti un client. De-acum aveti de indeplinit o serie de formalitati care dureaza destul de mult si va tin pe drumuri, de aceea este bine sa stiti exact unde aveti de mers si ce aveti de facut. 

Pasul 1.
Vei merge, impreuna cu cumparatorul, la un birou notarial, pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare. Fiecare va pastra cate un exemplar al acestui contract.

Pasul 2.
 Mergeti la Directia Impozite si Taxe Locale a primariei de care apartineti dumneavoastra, vanzatorul. Aici veti viza fisa de inmatriculare a masinii, veti depune o cerere de radiere din evidenta a vehiculului, veti plati taxa de timbru si veti lua semnaturi care atesta ca nu aveti amenzi sau impozite neachitate.

Pentru realizarea acestor operatiuni, veti avea nevoie de copii dupa toatele actele autoturismului  (cartea de identitate, contractul de vanzare – cumparare, certificatul de inmatriculare)

Pasul 3. Ii veti preda cumparatorului urmatoarele acte: fisa de inmatriculare cu viza de radiere, certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a autovehiculului si  asigurarea auto obligatorie (daca este cazul), sa poata circula cu masina pana o ia in evidenta, alaturi, bineinteles, de cheile masinii.

Pasul 4. Cumparatoul va merge la Directia Impozite si Taxe Locale din primaria de care apartine, cu toate documentele primite de la vanzator pentru a lua in evidenta sa vehiculul cumparat.