Dacia Duster i-a impresionat pe jurnalistii britanici, care o considera "un chilipir". Jurnalistii publicatiei engleze Manchester Evening News au testat modelul construit la Mioveni si au ramas de-a dreptul uluiti.

Sub titlul "Cateodata primesti mai mult decat te astepti", sursa citata de Ziare.com scrie: "Am descoperit ca Dacia Duster e un chilipir. Primesti ceea ce platesti, e o vorba. Si e adevarat. Numai ca, uneori, poti da de un chilipir care pare sa valoreze mult mai mult decat ai platit. Duster e asa ceva, iar Dacia pare ca a reusit imposibilul cu acest model".

"Sa fim sinceri inca de la inceput, nu vorbim de o masina de lux, s-au facut multe compromisuri si asta e si motivul pentru care pretul e asa mic. Si totusi primesti o masina excelenta pentru banii platiti", continua publicatia britanica.

Renault sta in spatele Dacia, iar jurnalistii englezi sunt convinsi ca acest lucru conteaza in ochii clientilor din Marea Britanie.

"Dacia e detinuta de Renault, iar multe din tehnologiile de pe Duster le apartin francezilor, ceea ce-ar trebui sa-i faca pe clientii englezi mult mai increzatori in brandul romanesc", conchid englezii.

Dacia a intrat pe piata din Marea Britanie in 2013, iar saptamana aceasta a vandut modelul cu numarul 100.000.

SUV-ul Duster a fost lansat in 2009, iar Dacia va scoate in toamna lui 2017 cea de-a doua generatie a acestuia.