Tesla a livrat peste 25.000 de maşini în primele trei luni din 2017, raportând o creştere de 70% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, potrivit BBC News online.

În primul trimestru, Tesla a livrat 13.450 de maşini Model S şi 11.550 de maşini Model X.

Revenirea companiei americane se remarcă pe fondul problemelor înregistrate la finalul anului trecut, când a raportat o scădere a livrărilor de 9% în al patrulea trimestru.

În martie, Tencent Holdings a cumpărat o participaţie de 5% din Tesla, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, care va ajuta compania să investească în creşterea producţiei, mai ales în contextul lansării Model 3, anul acesta.

Model 3 este o maşină de dimensiuni medii, cea mai accesibilă, ca preţ, cu care Tesla speră să aibă deschidere la piaţă.

Model 3 ar trebui să fie lansat în Statele Unite, anul acesta, preţul fiind de 35.000 de dolari, mai mic decât actualele modele ale Tesla – Model X şi Model S – al căror preţ începe de la 70.000 de dolari.

Tesla, producătorul american de maşini şi panouri solare, a fost fondată în 2003 şi este administrată de antreprenorul Elon Musk, care deţine, de asemenea, compania de nave spaţiale, SpaceX.