A venit primavara si, o data cu ea, au aparut si gropile pe carosabil. Stii tu, cele care apar in fiecare primavera si care rezulta din folosirea nu stiu caror substante la deszapezire. Ai luat deja cateva cu masina in drumul tau spre serviciu si ai vrea ca cineva sa plateasca?

Undeva in Romania, cineva chiar plateste pentru asta. Si nu putin. 55.000 de lei trebuie sa plateasca Primaria Cluj-Napoca unei firme de asigurari dupa ce 19 soferi au depus plangere ca si-au rupt masinile in gropile din oras. Firma de asigurari a dat Primaria in judecata inca din 2008, iar instantele din Cluj si Bucuresti au dat castig firmei de asigurari si soferilor, deoarece Primaria este de vina pentru aparitia gropilor, scrie cars.ro

Primaria a inceput deja sa faca platile soferilor care au castigat, definitiv, procesul cu municipalitatea. Un singur sofer a obtinut anul trecut undeva in jur de 15.000 de lei despagubiri in urma unui astfel de proces, cu tot cu cheltuieli de judecata.

Primaria ar fi putut scapa de aceste procese daca ar fi semnalizat corespunzator gropile in carosabil sau daca, la fel de simplu, ar fi acoperit gropile. Magistratii au si spus, in unele dintre motivarile deciziilor luate, ca municipalitatea clujeana nu a mentinut intr-o stare corespunzatoare drumurile locale, iar soferii care au tranzitat zonele cu probleme si-au avariat serios masinile. Firma de asigurari a fost cea care a “decontat” reparatiile celor 19 soferi care si-au facut masinile praf pe mai multe drumuri locale din Cluj-Napoca si apoi a dat in judecata Primaria.

Daca si tu ti-ai avariat masina pe unul dintre drumurile din Ploieşti, credem ca poti cere sfatul unui avocat si poti da in judecata Primaria municipiului.

La fel, daca in drumul spre munte, in incercarea de a face slalom printre gropile de pe DN1, nimeresti intr-un crater… poti cere despagubiri celor care gestioneaza drumurile nationale si autostrazile din Romania, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii din Romania (CNAIR), fosta CNADNR.

Nu ar strica insa, daca vrei sa eviti un process lung si destul de costisitor, sa fii ceva mai atent la volan si sa eviti, pe cat posibil, gropile din carosabil.