Al doilea producător auto american, Ford Motor, va rechema la service 2.618 modele Focus Electric din cauza potenţialei pierderi a puterii la roţi, în timpul conducerii, transmite Reuters.
 Modele au fost fabricate în perioada septembrie 2011-august 2013.
Ford a anunţat că 2.455 din vehiculele afectate sunt în Statele Unite iar restul sunt din Canada.
Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nu s-au înregistrat accidente din cauza pierderii puterii la roţi.
Săptămâna trecută, Ford şi-a revizuit în creştere estimările privind profitul din acest an, pe fondul creşterii solide înregistrate pe piaţa internă şi al evoluţiei bune din China şi Europa. Anterior, compania anunţase că profiturile din acest an vor fi în linie cu cele de anul trecut, dar acum Ford se aşteaptă să depăşească opt miliarde de dolari, cât a obţinut în 2012.
În trimestrul trei din 2013, profitul grupului american a scăzut cu 22%, la 1,27 miliarde de dolari, dar în aceste raportări au fost incluse şi costurile legate de reorganizarea afacerii în Europa, în valoare de 250 milioane de dolari.

Divizia Ford din America de Nord a raportat un profit de 2,3 miliarde de dolari în perioada iunie-august 2013.
Pierderile din Europa s-au atenuat la 228 milioane de dolari în trimestrul trei, o îmbunătăţire faţă de pierderile de 470 milioane de dolari în perioada similară din 2012.
În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrică din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.