Grupul Dacia Renault cheamă în unităţile de service 1.633 de autovehicule - modelele Clio IV, Logan II şi Sandero II - pentru probleme care vizează sistemul de frânare şi airbagul şoferului, potrivit unor anunţuri publicate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Dacia cheamă 754 de modele Logan II şi Sandero II, pentru că a identificat „o posibilă perturbare a sistemului de frânare al autovehicului”. Potrivit informaţiilor transmise către ANPC, este necesară verificarea etrierului de frână de pe partea dreaptă, din faţă. „În situaţia unei frânări de urgenţă, eficacitatea sistemului de frânare poate fi afectată”, avertizează reprezentanţii Grupului Dacia Renault. Dacă se consideră necesar, etrierul de frână va fi înlocuit. Intervenţia poate dura între 20 de minute şi una-două ore, în funcţie de intervenţia de realizat.

Dacia mai cheamă în service 724 de modele Logan II, pentru că au identificat un lot izolat de airbag-uri a căror funcţiune poate fi afectată în cazul unui impact.

Maşinile sunt rechemate la service pentru verificarea seriei de fabricaţie a airbag-ului şoferului. Dacă va fi necesar, acesta va fi înlocuit, iar acţiunea poate dura 50 de minute.

Intervenţiile vor fi realizate gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia.

„Astfel de rechemări sunt inerente activităţii oricărui producător de autovehicule, iar intervenţiile se vor face pe cheltuiala constructorilor”, au declarat reprezentanţii Grupului Dacia Renault