A doua generaţie a modelului SUV Dacia Duster va fi lansată la începutul anului viitor, urmând să fie imediat disponibil şi pe piaţa din România.

“Pregatim lansarea unei noi generatii Duster. Este vorba despre un model complet nou, ale carui vanzari ar putea demara in Romania in ianuarie 2018”, a declarat Hakim Boutehra, directorul general al Renault Commercial Roumanie, citat de Hotnews.ro.

Oficialul constructorului francez a adăugat că viitorul Duster ar putea avea unele caracteristici prezente şi la modelul actual.

Dacia Duster a fost, în primele opt luni din 2016, cel mai fabricat model de autoturism în România, cu 120.980 de unităţi (+14,8% faţă de primele opt luni din 2015), urmat de Dacia Sandero (37.116 unităţi,—8,9%).

Dacia Duster este produs şi în alte fabrici Renault, nu doar la Mioveni, fiind vândut sub emblema constructorului francez.

Anul trecut, producţia uzinelor Renault din Maroc au depăşit, pentru prima oară, fabrica din România. În România au fost produse în 2016 aproximativ 300.000 de automobile