Ford va opri în luna noiembrie şi producţia de motoare la Craiova, pentru o perioada de opt zile lucrătoare, iar asamblarea modelului B-Max, în prezent sistată, va fi reluată în jurul datei de 20 noiembrie, potrivit Mediafax. Producţia de maşini este în prezent oprită, în baza programului de sistare a activităţii de 13 zile stabilit pentru luna octombrie, iar cea de motoare va reîncepe pe 18 noiembrie, a declarat, conform reprezentanţilor companiei. Decizia este generată de lipsa de comenzi de pe piaţa europeană. Astfel în noiembrie producţia de autovehicule va fi oprită pentru 13 zile, iar cea de motoare pentru 8 zile.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, pe perioada zilelor de întrerupere a producţiei angajaţii se vor afla în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază. Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max si motoarele EcoBoost.

Conducerea Ford Romania a mai oprit  în septembrie cu 7 zile, producţia de maşini, dar şi în octombrie pentru 13 zile, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piaţa externă, şi că sunt posibile decizii similare şi pentru lunile noiembrie şi decembrie, dacă piaţa auto va continua să scadă.