Divizia braziliană a mărcii Renault a prezentat la Salonul Auto de la Sao Paolo o versiune preparată pentru off-road extrem a lui Duster. Numele său oficial este Duster Extreme Concept şi din nefericire nu va fi pusă în vânzare, fiind dezvoltată exclusiv în sens demonstrativ.

Vândut în America de Sud sub siglă Renault, Duster s-a prezentat în faţa publicului brazilian ca Show Car construit pentru a sublinia potenţialul caracteristic al maşinii.

Prototipul dă impresia că poate ataca fără probleme orice fel de teren accidentat, scrie Automarket.ro.

Dacă vehiculul nu va fi pus la vânzare, accesoriile suplimentare, materialele inedite şi nuanţele utilizate de Renault vor fi cel mai probabil oferite clienţilor care îşi doresc un off-roader accesibil.

Duster Extreme iese în evidenţă prin garda la sol crescută faţă de modelul de serie, prin anvelopele dedicate terenului accidentat, jantele cu un singur prezon central şi prin cârligul de remorcare montat pe bara faţă. Maşina oferă un set de lumini LED montate pe plafon, iar spoilerele faţă şi spate au fost modificate serios pentru a sublinia caracterul prototipului.

Inginerii brazilieni au montat pe Duster Extreme un motor pe benzină de 2.0 litri, propulsor care care nu este disponibil în Europa.