Mercedes a făcut publice primele imagini cu noul Clasa E All-Terrain. Automobilul va putea fi admirat la Paris începând din 1 octombrie când se deschide salonul auto.

Clasa E All-Terrain este gândit pentru a rivaliza cu Audi A6 Allroad, sau versiunea Cross Country a lui Volvo V90.

Garda la sol mai mare şi detaliile din partea din spate poziţionează Clasa E All-Terrain la ani lumină de modelele limuzină şi break. Aripile îmbrăcate în plastic şi protecţia subcadrului fac din Clasa E All-Terrain un vehicul pregătit pentru orice suprafaţă.

Sistemul Dynamic Select oferă acum şi opţiunea de rulare All-Terrain. Sistemul de tracţiune integrală 4Matic şi suspensia pneumatică AIRMATIC vor fi dotări standard la Mercedes-ul cu veleităţi de off-road.

Mercedes-Benz Clasa E All-Terrain va fi disponibil în versiunea E220d 4Matic. Motorul de 2,0 litri produce 194 CP la 3.800 rpm şi 400 Nm între 1.600 şi 2.800 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se desfăşoară în 8 secunde, iar viteza maximă se opreşte în dreptul valorii de 232 km/h. Consumul de carburant anunţat de producător este de 5,1 l/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la 137 g/km, scrie auto-bild.ro.

La scurt timp după lansare, Mercedes-Benz va oferi şi o motorizare cu şase cilindri, tot diesel. În standard, cele două unităţi vor fi cuplate la cutia automată 9G-Tronic.