Noul Land Rover Discovery va fi dezvăluit în 28 septembrie şi împrumută designul lui Discovery Sport şi Range Rover Sport. SUV-ul cu 7 locuri ar putea folosi un motor diesel mai mic, de 2.0 litri.

Land Rover a publicat prima imagine cu noua generaţie a SUV-ului Discovery şi a anunţat că prezentarea oficială va avea loc în 28 septembrie, cu numai o zi înainte de debutul pentru presă la Salonului Auto de la Paris.

Teaserul evidenţiază întreaga parte frontală a noului Discovery, care împrumută practic designul de pe modelul mai mic Discovery Sport, dar şi de pe cel al lui Range Rover Sport. În plus, se anticipează că modelul va utiliza aceeaşi platformă de aluminiu ca şi Range Rover şi Range Rover Sport, astfel că masa totală ar putea fi mai mică.

"Noul Discovery redefineşte SUV-ul. Echipele de design şi inginerie au revoluţionat ADN-ul lui Discovery pentru a crea un SUV premium extrem de versatibil şi capabil", spune Gerry McGovern, şeful de design al lui Land Rover.

În prezent, Discovery utilizează motoare pe benzină şi diesel de 3.0 litri, însă publicaţia Automotive News susţine că noua generaţie va primi în Europa şi un motor diesel Ingenium de 2.0 litri cu 4 cilindri, care în prezent este disponibil pe Range Rover Sport şi Evoque, dar şi pe Jaguar XE, XF şi F-Pace.

Decizia a fost luată pentru a obţine o reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi a consumului de carburant, însă ar urma să fie confirmată doar la lansarea noului model de la sfârşitul lunii.

Automarket