După debutul noului Kodiaq, programat să se întâmple în data de 1 septembrie, Skoda îşi va îndrepta atenţia şi asupra best-seller-ului Octavia.

Prezent pe piaţă de ceva timp, sedanul are nevoie de o serie de îmbunătăţiri care să-l apropie mai mult de cerinţele actuale ale publicului. Jozef Kaban, designerul şef Skoda, a declarat că Octavia va rămâne în continuare cel mai important model din gamă, în ciuda popularităţii SUV-urilor şi a succesului previzionat pentru Kodiaq.

O parte din noutăţile estetice introduse de Kodiaq în această toamnă vor fi preluate anul viitor şi de Octavia. Blocurile optice vor deveni şi ele mai angulare, însă nu vor creşte în dimensiuni. Semnătura LED va fi modificată, împreună cu designul spoilerelor şi al grilei radiatorului, inspirată probabil de Superb. Posteriorul va primi şi el lumini LED complete la nivelul stopurilor, cu o semnătură sub forma literei C.

Pe lângă modificările estetice, aplicabile ambelor variante de caroserie (sedan şi break), Octavia îşi va propune să impresioneze şi la capitolul tehnologie. În interior îşi va face loc un nou ecran pentru sistemul multimedia. Va avea o dimensiune mai mult decât generoasă, de 9.5 inch, cu integrare a telefoanelor mobile, cu suport pentru Apple CarPlay şi Android Auto şi cu o conexiune la internet.

Lista motorizărilor nu va include modificări majore, însă vor fi operate revizuiri pentru a reduce consumul de carburant şi emisiile. De asemenea, Octavia va prelua versiunile mai puternice ale motoarelor actuale, deja introduse în gama părintelui Volkswagen, pe noul Tiguan.

Automarket