Liderul pieţei automobilelor de lux, Mercedes-Benz, a ales Bucureştiul ca scenă pentru filmarea reclamei de promovare a unuia dintre cele mai sportive modele ale companiei - CLA.

Noul Mercedes-Benz CLA este promovat într-o reclamă filmată în Bucureşti, care a fost publicată în urmă cu trei săptămâni pe site-uri precum YouTube sau Vimeo.

În reclama pentru noul Mercedes-Benz CLA se regăsesc mai multe pasaje şi clădiri emblematice din Capitală, precum Muzeul Naţional "George Enescu" - Palatul Cantacuzino, cele două pasaje de anvergură, Basarab şi Pipera, sau Calea Victoriei, în zona Pieţei Revoluţiei.

Reclama a fost realizată de agenţia Antoni din Berlin, împreună cu regizorul Christian Larson, producătorii Felix Knabel şi Björn Krüger şi casa de producţie Anorak Film.

Nu doar Mercedes-Benz a ales Bucureştiul drept platou de filmare pentru o reclamă gândită să o vadă o lume întreagă - spoturile publicitare pentru motocicletele Kawasaki Versys 1000 şi Versys 650, ediţiile 2015, au fost filmate tot în Bucureşti şi pe Transfăgărăşan, prin Sibiu, prin câteva sate din Transilvania şi la Clinceni, lângă Capitală.

Bucureştiul, care ocupă locul 5 în într-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic rutier, conform unui studiu TomTom, oferă decorul perfect pentru modelele de maşini şi motociclete care pariază pe sportivitate şi aventură. În ceea ce priveşte aglomeraţia în trafic, la o călătorie medie de 30 de minute cu maşina prin oraş, Bucureştiul a înregistrat 103 ore de întârziere într-un an. Capitala României este întrecută doar de Instanbul (110 ore), Mexico City (110 ore), Moscova (109 ore) si St. Petersburg (104 ore), se arată în studiul citat.

 

MERCEDES-BENZ CLA / ATTITUDE from Dirty Soup on Vimeo.