Ford este primul constructor care oferă un termen până la dezvoltarea primei maşini 100% autonome, scrie Automarket. Aceasta va fi utilizată de flote precum cele de taximetrie sau de ridesharing şi nu va fi disponibilă în prima fază la achiziţie pentru persoanele fizice

Ford a anunţat printr-un comunicat de presă că anul 2021 va aduce o maşină full-autonomă, fără volan şi fără pedale de acceleraţie şi frâne.

"Deceniul care urmează va fi definit de automatizarea automobilului, iar vehiculele vor avea un impact semnificativ în societate. Suntem determinaţi să punem pe stradă o maşină autonomă care poate îmbunătăţi siguranţa şi care va rezolva provocări sociale şi de mediu cu care se confruntă milioane de oameni, nu doar cei care-şi permit maşini de lux", spun cei de la Ford în comunicatul oficial.

Ford testează tehnologiile autonome pe maşini experimentale în Statele Unite încă de acum 10 ani, compania americană anunţând în acest an că a reuşit să perfecţioneze comportamentul modelelor autonome în condiţii de iarnă, atunci când şoseaua este acoperită cu zăpadă iar marcajele sunt invizibile.

Pentru a putea să ducă mai departe resursele de cercetare concentrate în special la centrul pe care Ford l-a construit la Palo Alto, polul tehnologiei din Statele Unite, constructorul american a anunţat tot astăzi investiţii şi colaborări cu alte companii care-şi dedică activitatea dezvoltării unor sisteme vitale pe maşinile viitorului, aşa cum sunt senzorii video, radarele, LIDAR (radarul laser) şi cartografierea 3D. În plus, există colaborări în zona algoritmilor avansaţi care vor pune cap la cap sistemele de pe viitoarele maşini.