Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că autovehiculele de marfă circulă cu viteză redusă între orele 10:00-12:00, pe toate şoselele de centură din ţară, în semn de avertisment faţă de scumpirea RCA.

Pe şoseaua de centură a Capitalei, zeci de autocamioane circulă cu viteză redusă, în semn de protest. Circulaţia a fost îngreunată la marginea Bucureştiului şi din cauza unui accident de circulaţie în care au fost implicate două TIR-uri şi o maşină, însă traficul a fost reluat pe un fir alternativ.

Sindicaliştii din transporturi au anunţat că vor declanşa şi un protest naţional prin oprirea activităţii în perioada 14-15 septembrie, dacă Guvernul nu ia măsuri împotriva scumpirii poliţelor RCA.

"COTAR invită toţi transportatorii, indiferent de forma de activitate, taxi, transport marfă sau călători, să facă front comun în vederea declanşării unui protest naţional, în data de 14-15 septembrie 2016, prin oprirea totală a activităţii", se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Până în septembrie însă, cei din transporturi sunt invitaţi să îşi exprime nemulţumirea faţă de scumpirea poliţelor RCA prin postarea, în partea dreaptă jos a parbrizului, a unei foi cu textul "PROTEST RCA", iar şoferii din Bucureşti, să claxoneze când trec prin faţa Guvernului sau a sediului ASF.

Mediafax