China a construit un autobuz gigantic care circulă pe deasupra maşinilor din trafic. Autobuzul poate transporta 300 de pasageri odată, are 21 de metri lungime şi aproape opt metri lăţime şi o înălţime de aproape cinci metri. Pentru a circula au fost aşezate piste speciale pe marginea străzilor din oraşul chinez în care a fost testat prima dată, relatează The Verge.

Maşinile de pe şosea au un spaţiu de doi metri sub autobuz pentru a se deplasa. În acest fel, China vrea să rezolve problema supraaglomerării traficului.

Autobuzul asemănător cu un catamaran, cu două corpuri laterale rulând pe pământ şi un corp central, va fi alimentat electric.

Compania Transit Explore Bus a testat maşina pentru prima dată pe o şosea, marţi, în oraşul Qinhuangdao, din provincia chineză Hebei.

Firma chineză a prezentat prima dată această idee la ediţia a 19-a a International High-Tech Expo de la Beijing. Compania a anunţat proiectul unui vehicul electric capabil să treacă peste traficul de pe două căi de circulaţie şi care ar putea transporta până la 1.400 de pasageri.

Song Youzhou, inginerul şef al proiectului, a declarat că sunt în proces de a construi mai multe prototipuri şi că deja cinci oraşe: Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin and Zhoukou, au semnat un contract cu compania pentru demararea unui proiect pilot cu aceste autobuze.

Digi 24

VIDEO AICI