Dacia Sandero şi Kia Rio au un nou concurent pe piaţa autovehiculelor de clasă mică, scrie Digi 24. Ford Ka Plus este răspunsul producătorului american la nevoile europenilor. Maşina va fi produsă în India.

Maşina împrumută din stilul celebrului Ford Fiesta şi va fi echipată cu un motor pe benzină de 1,2 litri, disponibil în trei variante.

„Segmentul B şi maşinile mici sunt foarte importante pentru Ford pentru viitoarea producţie. Oamenii cumpără maşini mici care se potrivesc mai bine în oraşele mari în care trăiesc,” precizează Dirk Borgmann, manager la Ford Motor Company – Koln.

Autoturismul este produs la fabrica din India şi este vândut pe piaţa de acolo, dar şi în Brazilia. Vin însă ceva veşti bune şi pentru fabrica din Craiova.

„Ne-am gândit să aducem Eco Sport la Craiova. Plănuim să aducem maşina aici. Dar nu avem de gând să o producem, deocamdată, la o altă fabrică din Europa. Nu trebuie să luăm o decizie de acest fel,” mai spune Dirk Borgmann.

Ford Ka Plus va fi competitorul direct pentru Sandero si Kia Rio.

Noul model va fi disponibil în Europa din toamna acestui an, iar preţul de pornire pentru piaţa din Germania este de 9.950 de euro.