Sandero a reuşit în luna mai dublarea performanţei atinse în aprilie, modelul Dacia fiind preferatul persoanelor fizice care şi-au cumpărat o maşină în Franţa. La nivelul întregului an 2016, Sandero e pe locul al doilea în acest clasament, aproape de liderul Peugeot 208.

Sandero a reuşit să fie, pentru a doua lună consecutiv, cel mai vândut model din Franţa către persoanele fizice, unul dintre clasamentele considerate importante tocmai pentru că are la bază alegerile directe ale publicului francez. Modelul produs la Mioveni fusese pe prima poziţie în acest clasament şi în luna aprilie, scrie Automarket.ro.

Sandero a fost preferat în luna mai de 4.412 francezi, o creştere de nu mai puţin de 72% faţă de luna mai a anului trecut. Practic, una din 18 maşini vândute în Franţa către persoane fizice este un Sandero, 87% dintre vânzările totale ale modelului Dacia în această ţară fiind reprezentate de clienţi individuali. Pe locurile al doilea şi al treilea în acest segment s-au clasat Peugeot 208 (4102 înmatriculări) şi Renault Clio (cu 3901 înmatriculări).

Dacă privim clasamentul pe primele cinci luni, Sandero se află pe locul al doilea în topul preferinţelor persoanelor fizice din Franţa, cu 21.367 de clienţi, însă îi suflă în ceafă liderului Peugeot 208, care a fost preferat de 21.626 de francezi.

Una dintre explicaţiile creşterii lui Sandero în Franţa e legată de apariţia cutiei automate robotizate Easy-R în ofertă, tehnologia fiind lansată în această săptămână şi în România.

Digi 24