Cu peste două milioane de automobile vândute, actualul BMW Seria 5 stabileşte noi repere în segmentul premium al clasei business. De la lansarea sa pe piaţă în 2010, a şasea generaţie a BMW Seria 5 a fost cea mai bună din clasa sa în ceea ce priveşte designul, dinamica şi eficienţa. În consecinţă, a devenit cea mai de succes generaţie BMW Seria 5 din istorie, fiind şi lider categoric al listei celor mai bine vândute automobile din lume în ultimii şase ani. Comparativ cu generaţia anterioară, vânzările actualului BMW Seria 5 au crescut cu mai bine de 42%.

De la începerea producţiei în 1972, în total au fost vândute peste 7,5 milioane de automobile din cele şase generaţii BMW Seria 5. Mai mult, de şase ani, actuala generaţie BMW Seria 5 a fost lider de piaţă în segmentul premium al automobilelor business. Numai anul trecut, peste 347.000 de clienţi din lumea întreagă au optat pentru un model BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring sau BMW Seria 5 Gran Turismo.

În mare parte, această serie datorează popularitatea varietăţii mari de motorizări. Un spectru larg de motoare cu patru, şase şi opt cilindri - diesel şi pe benzină, puternice şi eficiente - este disponibil pentru BMW Seria 5. Acesta începe cu propulsorul ce echipează modelul BMW 518d (consum mediu mixt: 4,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 124-114 g/km) şi se încheie cu foarte dinamicul din echiparea M5 Sedan, care furnizează 412 kW/560 CP (423 kW/575 CP cu pachet Competition, consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km).

În plus, BMW Seria 5 este disponibil opţional cu tracţiune spate sau cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive.

Clienţii pot opta pentru o gamă cuprinzătoare de dotări BMW ConnectedDrive şi servicii unice precum pachetul inteligent de aplicaţii sau conectivitatea cu SIM integrat şi comunciare automată cu service-ul.

Digi 24