Volkswagen a prezentat anul acesta la Geneva conceptul unui mini SUV. Botezat T-Cross Breeze, automobilul va rivaliza cu Renault Captur şi Opel Mokka.

Germanii de la Volkswagen au surprins vizitatorii de la Geneva cu un prototip modern. Modelul T-Cross Breeze este cel mai compact SUV produs de Volkswagen. Este primul SUV decapotabil al mărcii şi în acelaşi timp un cabriolet accesibil cu poziţie de şedere ridicată, pentru a oferi o vizibilitate perfectă.

Modelul T-Cross Breeze are un concept de comenzi pentru autovehicul care nu are nici măcar un comutator. Dr. Herbert Diess, preşedintele Comitetului Director al Volkswagen, explică: „2016 va fi un an al noilor începuturi pentru Volkswagen. T-Cross oferă o primă imagine de perspectivă asupra viitoarelor modele Volkswagen. Ne vom dezvolta în special gama de SUV-uri şi pe viitor vom oferi un model SUV în fiecare segment de bază”.

Versiunea de serie a viitorului model, care va fi construită pe platforma viitoarei generaţii a lui Volkswagen Polo, va prelua însă elementele estetice de bază ale noului concept. Este vorba de faruri, grilă, bara faţă, şi eventual luminile de zi ascunse sub forma unor pătrate LED montate în stânga şi dreapta barei frontale, informează Automarket.ro.

Pentru început, sub capotă, T-Cross Breeze vine cu un motor TSI cu trei cilindri de un litru şi 115 cai-putere despre care Volkswagen spune că emite 115 grame CO2/km. Acesta este cuplat la o cutie DSG care transmite puterea roţilor din faţă. Conform datelor oferite de constructorul german, autonomia SUV-ului urban pregătit de Volkswagen ar trebui să depăşească 500 de kilometri cu un plin.

La interior, butoanele fizice dispar complet din peisaj, fiind înlocuite fie de butoane digitale aflate pe touchscreen-ul central, fie de comenzi prin gesturi.