Dacă vreţi neapărat o maşină nouă, dar nu aveţi foarte mulţi bani, vă puteţi orienta către modelele mai ieftine. Evident, nu se compară cu mărcile de lux, dar nici nu stai cu frică, aţa cum se întâmplă când iei o maşină la mâna a doua.

Iată cinci maşini pe care le puteţi lua în calcul.

*Cea mai scumpă dintre acestea este noul Fiat Tipo, 10.990 de euro. E o maşină lansată la începutul anului, cu dotări mai mult decât suficiente pentru această categorie de preţ. Trebuie să ştiţi că Tipo este la ofertă. Maşina, fără reducere, sare binişor de 12.000 de euro, deci achiziţia unui astfel de model poate fi considerată o adevărată afacere. Pentru aceşti bani primiţi o versiune care are sub capotă un motor de 1,4 litri şi 95 de cai-putere.

*Locul patru revine unei maşini subcompacte, cu un design reuşit, noua generaţie Peugeot 208, lansată în vara lui 2015. Costă 10.788 de euro, iar versiunea de bază are un motor de un litru, economic, care dezvoltă 68 de cai-putere, eficient îndeosebi pentru uzul zilnic în traficul urban.

*Lansat în urmă cu aproape patru ani, Renault Clio se poziţionează în topul clasamentului nostru pe locul trei. Cu un propulsor de 1,2 litri şi 75 de cai-putere, acesta poate fi achiziţionat cu suma de 10.600 de euro. Deşi aparţine clasei subcompacte, maşina oferă un spaţiu generos pentru toţi cei cinci pasageri. Ca şi Peugeot 208, Clio beneficiază de un design modern cu linii sportive.

*Pe locul doi se clasează o altă maşină care costă peste 12.000 de euro. Cu preţul redus în cadrul unei oferte, modelul i20 al celor de la Hyundai poate fi achiziţionat cu 10.384 de euro. Simţitor mai mare ca dimensiuni decât generaţia anterioară, automobilul dispune de tehnologii noi, fiind lansată acum un an. Sub capotă are un motor de 1,2 litri care dezvoltă 84 de cai-putere. Putem adăuga că este unul dintre cele mai bine vândute modele din portofoliul mărcii Hyundai, o maşină cu fiabilitate recunoscută.

*Dacia Logan Prestige se află în oferta de primăvară a constructorului auto şi se califică pe locul întâi al acestui top. Are un preţ descurajant pentru competiţie - doar 8.300 de euro şi este disponibilă cu un motor de 1,2 litri şi 73 de cai-putere. Dotările versiunii Prestige sunt multe, dar din păcate oferta nu este pentru oricine, ci doar pentru cei care deţin o versiune mai veche a mărcii. Dacia oferă în acelaşi timp şi versiuni cu preţuri în jurul sumei de 7.000 de euro, dar echiparea este modestă. Ca o concluzie, cu 8.000 de euro puteţi intra în posesia unui Logan cu dotări de confort suficiente şi aici ne referim la aer condiţionat, geamuri electrice, proiectoare etc.

Digi 24.