Grupul auto Volkswagen recheamă în service toate maşinile electrice e-Golf vândute în Statele Unite, circa 5.600 de vehicule, pentru remedierea unei probleme la acumulator, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Sunt vizate vehicule marca e-Golf fabricate în perioada 2014-2016, din cauza unui soft al sistemului acumulatorului care semnalează în mod greşit o descărcare, generând oprirea motorului electric", precizează grupul auto Volkswagen.

Săptămâna trecută, grupul auto Volkswagen a decis chemarea pentru reparaţii a peste 800.000 de vehicule mărcile Volkswagen Touareg şi Porsche Cayenne, din cauza unei defecţiuni la una dintre pedale.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Mediafax