Compania Samsung lucrează un proiect revoluţionar cu un producător suedez de autotrenuri de marfă pentru sporirea siguranţei în trafic, astfel încât depăşirea camioanelor de mare tonaj să se facă de către ceilalţi şoferi în condiţii optime de siguranţă, scrie theverge.com.

Prin ”SafetyTruck”, compania sud-coreeană vrea să monteze ecrane gigant rezistente la apă pe uşile din spatele autocamioanelor, pe care şoferii din spate să poată vedea dacă pot efectua depăşirea în siguranţă sau dacă din faţă vine un alt autovehicul.

Pentru afişarea imaginilor din trafic Samsung montează camere de luat vederi în partea din faţă a autotrenului, astfel încât sistemul transmite în timp real imaginile pe ecranele montate în spate pentru ca ceilalţi şoferi să poată efectua depăşirea.

În prezent Samsung împreună cu Volvo şi alte companii, între care unele argentiniene, efectuează teste în Argentina pentru optimizarea sistemului, astfel încât, dacă totul va fi în regulă, tehnologia ar putea fi disponibilă până la sfârşitul acestui an în toată lumea.