Constructorul auto Tata Motors din India, care deţine şi mărcile Jaguar şi Land Rover, a retras numele „Zica” dat uneia dintre maşinile sale prezentate la târgul auto din New Delhi, ca urmare a epidemiei virusului Zika, relatează EFE, citată de Agerpres.

Prin empatie cu dificultăţile provocate recent de focarul virusului Zika într-un mare număr de ţări, Tata Motors, în calitate de companie social responsabilă, a decis să pună un alt nume autoturismului”, a informat compania auto.

Tata Motors va anunţa în câteva săptămâni numele noului său model cu cinci uşi „Zica” - un acronim de la „Zippy Car” - care a fost prezentat totuşi sub numele său iniţial la târgul Auto Expo 2016 care a fost inaugurat miercuri în capitala indiană.

Lansarea oficială va avea loc după ce autoturismul va fi rebotezat şi după ce se vor realiza schimbările necesare de imagine şi reglementare, potrivit notei. Automobilul „Zica” era promovat sub sloganul: „Ceea ce ne conduce din interior este ceea ce ne face inteligenţi”.

Tata Motors, care aparţine grupului Tata, a generat venituri de peste 42 de miliarde de dolari în anul fiscal 2014-15 şi are peste opt milioane de automobile în circulaţie pe rutele din India, potrivit datelor companiei.