Constructorul chinez Changan Automobile Co. se lansează şi pe piaţa rusească. Compania deţinută de statul chinez a semnat o înţelegere cu compania rusească Irito, de distribuţie, pentru a vinde 12.000 de autovehicule pe an, pe piaţa rusească. Contractul a fost semnat chiar în cadrul Salonului auto de la Frankfurt. Changan a fost singurul constructor chinez care şi-a prezentat oferta de modele în cadrul auto-show-ului.

Societatea rusească va distribui modelele Changan în 100 de depozite de pe cuprinsul Federaţiei. De asemenea vor fi deschise show-room-uri Changan în Moscova, Sankt Petersburg şi în alte patru oraşe ruseşti, iar vânzările vor debuta în primul trimestru al anului 2014. Dacă comercializarea va decurge mulţumitor, compania chineză se va asocia cu Irito pentru a asambla maşinile la o uzină din Rusia.

Changan construieşte modele de sedan, SUV şi autoutilitare mici şi mai construieşte prin asociere cu Ford, Mazda, Suzuki şi Peugeot-Citroen. Producţia sa de maşini este dominată de modele fără accesorii speciale, pentru a le menţine un preţ permisiv.

Compania este considerată a face parte printre primii 4 constructori din China, cu o producţie de 2 milioane de unităţi, în 2012.