Al doilea mare producător auto din SUA, Ford Motor, va investi 4,5 miliarde de dolari în vehicule electrice până în 2020, răspunzând astfel presiunilor autorităţilor de reglementare de a se baza pe tehnologiile mai puţin poluante, transmit Bloomberg şi Reuters.

Compania va lansa 13 maşini electrice şi hibride până în 2020, inclusiv noul model Focus Electric care poate fi reîncărcat rapid, a anunţat joi directorul general Mark Fields la o conferinţă de presă.

Planurile Ford vin pe fondul ieftinirii combustibilului, care afectează vânzările de vehicule electrice în SUA. Livrările versiunilor hibride ale Ford C-Max, Fusion şi Lincoln MKZ au scăzut în primele 11 luni din acest an cu 25%, conform informaţiilor companiei Autodata Corp.

Ford a reafirmat recent că se aşteaptă la un profit înainte de taxe de 8,5 — 9,5 miliarde de dolari în acest an, iar marjele de profit din America de Nord vor fi în partea superioară a precedentei estimări, de 8,5% — 9,5%.

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost.

Agerpres