Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au oprit activitatea unui număr de 42 de ateliere de vulcanizare din Bucureşti şi din judeţul Ilfov şi au aplicat amenzi de 162.000 de lei în urma abaterilor constatate, se arată într-un comunicat al Registrului Auto Român remis, miercuri, AGERPRES.

Inspectorii RAR au verificat 131 de ateliere de vulcanizare, iar la 90 dintre ele au fost constatate diferite abateri.

'Din totalul unităţilor verificate s-a constatat că 41 erau neautorizate (unele dintre ele în curs de autorizare). În alte situaţii s-a constatat că: nu se întocmeau (sau nu întocmeau corect) actele de garanţie pentru activităţile prestate; nu se efectuau sau nu înregistrau inspecţiile finale; nu se menţineau condiţiile iniţiale de autorizare (de exemplu nu aveau verificări metrologice în termen de valabilitate la sculele şi dispozitivele din dotare)', se precizează în comunicatul citat.

În context, inspectorii RAR recomandă şoferilor să folosească numai serviciile unităţilor de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranţa că acestea îndeplinesc condiţiile minimale şi obligatorii necesare. Potrivit acestora, lipsa unui lucrător calificat sau a unor utilaje adecvate pot duce la defecţiuni care să afecteze siguranţa circulaţiei.

AGERPRES