Brandul de lux al celor de la Toyota a lansat şi în România, noua generaţie de IS, un sedan premium cu un design unic cu o amprentă de agresivitate. Noul Lexus IS oferă blocuri optice noi, în formă ascuţită accentuând ideea de viteză şi aerodinamicitate. Noul Lexus IS este mai lung cu 80 mm  (4,66 m) şi cu 10 mm mai lat faţă de predecesorul. Ampatamentul a fost extins şi el la 280 cm.

Noua limuzină vine cu două variante de motorizare şi anume: un propulsor V6 de 2,5 litri pe benzină care dezvoltă 208 CP la 6.400 rot/min şi un cuplu de 252 Nm la 4.800 rot/min. Vrainata a doua este un sistem hibrid care combină un motor electric de 143 CP cu unul classic pe benzină de 2,5 litri cu 4 cilindrii şi doar 181 CP.

 

Interiorul oferă materiale şi finisaje de calitate şi atent lucrate, o consolă centală cu comenzi tip touchscreen. Echipările Luxury şi F Sport dispun de sistem de navigaţie, ce includ meniu şi ghidare vocală în limba română, precum şi diverse funcţii de conectare, ca de exemplu POI Search, Google Street View sau Panoramio. Lexus IS poate fi echipat cu sistem audio Mark Levinson Premium Surround, care oferă un sunet de cristal la bordul maşinii.

Rigidizarea caroseriei a fost optimizată, iar direcţia a devenit mult mai promptă la comenzi.

Preţului modelului variază în jurul sumei de 36.000 de euro cu TVA, în funcţie de dotările opţionale.